Kan man drikke alkohol og få gode treningsresultater?

alkohol Sep 30, 2022

 “Alkohol ødelegger to uker av treningen din” var et ordtak jeg hørte og trodde på tidligere. Det gjorde at jeg begrenset festingen og inntaket av alkohol ganske så mye, for om du gikk ut oftere enn annenhver uke ville du ikke få noen resultater av treningen din. Senere har jeg heldigvis forstått at det ikke er slik, men hvordan skal du få plass til fest og trening i livet ditt?

Alkohol er ikke prestasjonsfremmende, det tror jeg de fleste forstår. Med noen justeringer og tips fra meg så trenger du ikke å gi slipp på festlivet helt. Du kan faktisk kombinere alkohol og trening. Når det kommer til vektnedgang vil kalorier i alkoholen være den største utfordringen. Noen av drinkene på byn som blant annet margarita og Pina Colada er noen skikkelige kaloribomber, det skal heller ikke så mye til før et par øl spiser opp kaloribudsjettet ditt. Hva så med en tur innom en kebabsjappe eller mcdonalds etterpå? Yess, it ads up! Dårlig søvn følger ofte med etter en god fest med påfølgende hodepine. I denne artikkelen forklarer jeg effekten av dårlig søvn og tap av muskelmasse.

Flere av kundene mine trener 5-6 ganger i uken, men går også ut 1-2 ganger i måneden. De får veldig gode resultater på trening samtidig som de ikke trenger å gi slipp på “livet”. De fleste kundene mine drikker mer om våren og sommeren da de ofte er på diett også, og ja det går faktisk helt fint. Jeg har noen holdepunkter til kundene mine som gjør at de kan kombinere trening med alkohol

  • Timing av alkohol og trening
  • Valg av drikke på vorspiel, fest og utesteder
  • Valg av mat før, underveis og etterpå

 

Jeg ønsker ønsker å dele disse tipsene med deg i et gratis nettkurs. Her går jeg igjennom følgende 

  • Flere studier som ser på hvilken effekt alkohol har på trening, muskelmasse, fettmasse og helse
  • Hvordan en kan gå på diett/være i et kaloriunderskudd, men samtidig drikke med god samvittighet 
  • Tips til kalorivennlige alternativer

Du får også en PDF-fil med all informasjonen du trenger. 

Få hele alkoholguiden + minikurs tilsendt nå!

Er du interessert i hele min guide som omgår alkohol og trening? Du kan nå få hele alkoholguiden og et minikurs (20+ videoer) der jeg går gjennom programdesign, kosthold og mye mer - helt gratis! 

*Du vil også bli meldt inn på mitt nyhetsbrev hvor du får masse annet gratis innhold!